Machines voor de chocoladeverwerking en
voedingsindustrie
Terug naar overzicht
SAM780 mouleerlijn
De mouleerlijn SAM 780 is een mouleerlijn die de mogelijkheid biedt om vormen te mouleren en dicht te strijken. De machine kan een capaciteit halen van 780 vormen per uur en is volledig gebouwd in roestvrij staal. Deze machine is perfect bedienbaar door één persoon.
Werking: De machine heeft een
oplegtafel met een kettingtransport waar op het einde een voorwarmkap geplaatst
is. In deze voorwarmkap zijn infraroodstralers gemonteerd zodat de vormen
worden opgewarmd tot de ideale temperatuur. Na deze voorwarmkap is er een
afschraapsysteem voorzien met elektrisch verwarmde afschraapmessen. De
temperatuur van deze messen is afzonderlijk in te stellen. Onder dit
afschraapsysteem kan een wielmachine of een tempereermachine MBT120, TM80
geplaatst worden. De vormen worden overgoten met chocolade en daarna terug
afgeschraapt. Bij gebruik van een MBT120 of een TM80 kan de productie worden
opgedreven en verder geautomatiseerd doordat er constant perfect getempereerde
chocolade uit de machine komt. Na dit afschraapsysteem is er een triltafel
geplaatst, om de luchtbelletjes in de producten te vermijden en de chocolade
volledig te laten intrillen. Vervolgens komen de vormen in het keerstation,
welk aan en uit kan gezet worden om te mouleren of dicht te strijken. Om de
dikte van de schelp te regelen is er een schudtafel voorzien achter het
keerstation welke kan geregeld worden met behulp van een frequentiesturing. Na de schudtafel worden
de vormen dwars getransporteerd en in het uitvoergedeelte geduwd. In dit
uitvoergedeelte staan nog 2 extra zijschrapers en 3 extra onderschrapers om de
vormen optimaal te reinigen.
Technische specificaties:
- de machine is volledig gebouwd uit roestvrij staal
- de vormgeleidingen zijn elektrisch verwarmd en zijn apart regelbaar (invoer/uitvoer/holvorm)
- de sturing van het geheel gebeurt met een PLC en alle transporten zijn elektronisch beveiligd zodat bij een eventuele blokkage
onmiddelijk alle transporten stoppen.
- Alle elektrische aansluitingen zijn in de machine ingebouwd onder het bedieningspaneel
- In de holvorm is een bak geplaatst met een trechtervorm welke volledig verwarmd is en geregeld wordt met een elektronische
thermostaat
- Onder de holvormbak is een waterverwarmde chocoladepomp geplaatst met bijhorende chocoladeleidingen, welke de overtollige
chocolade terug in de wielmachine of tempereermachine pompt waar deze terug verwerkt kan worden.
- De bediening van het geheel gebeurd d.m.v. een touch-screen waarop alle instelmogelijkheden worden op weergegeven. Het geheel
wordt gestuurd d.m.v. een PLC om een feilloze werking van het geheel te waarborgen.
Belgian Chocolates Technology
Slachthuisstraat 30 bus 11
B-2300 Turnhout
Belgium
'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05
7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50
; www.bctnv.be