Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie                               Terug naar mouleer -en tempereermachines


MBT50 mouleer- en tempereermachine

 

De mouleer- en tempereermachine MBT50 heeft een voorraadbak bekleed met silicone verwarmingsmatten met een capaciteit om +/- 50 kg vloeibare chocolade op temperatuur te houden . De chocolade blijft een egale temperatuur (40░C-45░C) behouden door een stevig roerwerk . Deze temperatuur is in te stellen en kan afgelezen worden op een digitale uitlezing . Onderaan de voorraadbak wordt de chocolade via een tandwielpomp door de tempereercilinder   gepompt, waar ze gekoeld en gemengd word . Hier wordt de ideale gebruikstemperatuur bereikt, welke de gebruiker kan instellen naargelang de soort chocolade die men gebruikt.

De getempereerde chocolade die via de uitvoermond, terug in de bak, stroomt behoud een constante kwaliteit zonder dat deze bijgesteld hoeft te worden . In de voorraadbak word de chocolade voldoende terug opgewarmd zodat deze niet overgetempereerd word . De constructie is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen en is eenvoudig te reinigen . De sturing van de machine gebeurt met behulp van schakelknoppen. Deze machine is uitermate geschikt voor handmoulage (vormgieten).

De MBT 50 heeft twee opties, een triltafel voor handmoulage en/of een volmelder zodat de machine automatisch kan bijgevuld worden waardoor men verschillende uren continu kan mouleren.

De maximum afname bedraagt : 80 tot 100Kg/h.

De ge´ntegreerde pomp heeft een rondpompcapaciteit van : +/- 600Kg/h              

                                                                                                                                                                                           


 

Belgian Chocolates Technology

Slachthuisstraat 30 bus 11

B-2300 Turnhout

Belgium

'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05

7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50

* bctnv@bctnv.be

; www.bctnv.be