Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie Terug naar mouleer -en tempereermachines
TM80 met overtreksysteem
Tempereermachine TM80
De mouleer- en tempereermachine TM80, is uitgerust met een waterverwarmde voorraadbak van +/- 80kg chocolade. In deze bak wordt de chocolade verwarmd tot een temperatuur van +/- 40°C. Onderaan de bak wordt de chocolade via een pomp door de cilinder gepompt, gekoeld en gemengd. Hier wordt de ideale gebruikstemperatuur bereikt, welke zelf is in te stellen naargelang het soort chocolade dat men gebruikt. Van hieruit stroomt de getempereerde chocolade uit de uitvoerleiding, direct klaar voor gebruik.
De maximum afname bedraagt: +/- 200kg/h
De geïntegreerde pomp heeft een rondpompcapaciteit van: +/- 700kg/h
De constructie is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen. De sturing van de machine kan gebeuren a.h.v schakelknoppen of d.m.v PLC.
Overtreksysteem (overtrek 40 cm)
Op de tempereermachine TM80 is een grilleband geplaatst die de mogelijkheid heeft om alle producten met chocolade te overtrekken. De grilleband is voorzien van een afblaassysteem, een ontstaarter en alle toebehoren voor het creëren van een chocoladebad, en een chocoladegordijn. De snelheid van de grilleband en de ventilator van het afblaassysteem is regelbaar. Om het geheel op temperatuur te houden zijn er twee regelbare verwarmingsstralers en een plastic kap voorzien. De constructie is vervaardigd uit roestvrij staal. De bediening van de grilleband gebeurt op de TM80 en alle motoren en sturingen zijn in de tempereermachine geïntegreerd. De sturing gebeurt door middel van schakelknoppen of PLC met touch-screen.
Belgian Chocolates Technology
Slachthuisstraat 30 bus 11
B-2300 Turnhout
Belgium
'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05
7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50
; www.bctnv.be