Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie Terug naar doseer- en tempereermachines
STM120 doseer- en tempereermachine
De mouleer- en tempereermachine STM120, is uitgerust met een voorraadbak van ± 120 kg chocolade . In deze bak wordt de chocolade verwarmd tot een temperatuur van ± 40°C. Onderaan de bak wordt de chocolade via een pomp door de cilinder gepompt, gekoeld en gemengd . Hier wordt de ideale gebruikstemperatuur bereikt welke zelf is in te stellen naargelang het soort chocolade dat men gebruikt . Van hieruit stroomt de getempereerde chocolade uit de uitvoerleiding, direct klaar voor gebruik .
De maximum afname bedraagt : ± 400 kg/h .
De geïntegreerde pomp heeft een rondpomp capaciteit van : ± 700 kg/h.
De constructie is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen en voorzien van PLC-sturing en een touch screen scherm. In deze machine wordt een spuitsysteem met pomp ingebouwd, de spuitkop bestaat uit zes stalen buisjes. Dit systeem bestaat uit een waterverwarmde chocoladepomp met een bijhorende sturing wat het mogelijk maakt om chocolade te doseren . Deze pomp wordt gekoppeld aan een waterverwarmde spuitplaat.
Foto van smalle uitvoering
Belgian Chocolates Technology
Slachthuisstraat 30 bus 11
B-2300 Turnhout
Belgium
'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05
7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50
; www.bctnv.be