Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie                              Terug naar doseer- en tempereermachines


STM120 doseer- en tempereermachine

 

De mouleer- en tempereermachine STM120, is uitgerust met een voorraadbak van ± 120 kg chocolade . In deze bak wordt de chocolade  verwarmd tot een temperatuur van ± 40°C. Onderaan de bak wordt de chocolade via een pomp door de cilinder gepompt, gekoeld en gemengd . Hier wordt de ideale gebruikstemperatuur bereikt welke zelf is in te stellen naargelang het soort chocolade dat men gebruikt . Van hieruit stroomt de getempereerde chocolade uit de uitvoerleiding, direct klaar voor gebruik .

 

De maximum afname bedraagt : ± 400 kg/h .

De geďntegreerde pomp heeft een rondpomp capaciteit van : ± 700 kg/h.

 

De constructie is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen en voorzien van PLC-sturing en een touch screen scherm.  In deze machine wordt een spuitsysteem met pomp ingebouwd, de spuitkop bestaat uit zes stalen buisjes. Dit systeem bestaat uit een waterverwarmde chocoladepomp met een bijhorende sturing wat het mogelijk maakt om chocolade te doseren . Deze pomp wordt gekoppeld aan een waterverwarmde spuitplaat. 

                                                             Foto van smalle uitvoering


 

Belgian Chocolates Technology

Slachthuisstraat 30 bus 11

B-2300 Turnhout

Belgium

'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05

7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50

* bctnv@bctnv.be

; www.bctnv.be