Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie                               Terug naar continu tempereermachines


T400 continu temperering of batch temperering

Er wordt een tempereermachine op maat gemaakt, bestaande uit een smelttank met een inhoud van 250kgs, gekoppeld aan een chocoladepomp en tempereercilinder met een tempereercapaciteit van 400kgs per uur. De chocoladetank is volledig waterverwarmd en beschikt over een stevig roerwerk dat wordt aangedreven m.b.v. een motor-reductor bovenop de chocoladetank. Aan deze tank wordt een waterverwarmde pomp geplaatst, welke de chocolade door de tempereercilinder pompt.  De temperatuurregeling, zorgt ervoor dat de temperatuur van de chocolade perfect kan worden ingesteld, afhankelijk van het soort chocolade. Alle bedieningen en temperatuurinstellingen gebeuren d.m.v. een touch-screen, waaraan een bijhorende PLC gekoppeld wordt.

Aan de uitgang van de chocoladeleiding wordt een pneumatische driewegkraan voorzien, om enerzijds de chocolade naar een verbruiker te pompen, en anderzijds de chocolade terug in de smelttank te pompen.

 

 

 

 

 


 

Belgian Chocolates Technology

Slachthuisstraat 30 bus 11

B-2300 Turnhout

Belgium

'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05

7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50

* bctnv@bctnv.be

; www.bctnv.be