Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie                              Terug naar continu tempereermachines


T250D continu temperering

Er wordt een continu-temperering ingebouwd met een capaciteit van 2 x 500kg/u met één mengcilinder en een voorraadbak van +/- 25kg.  De machine bestaat uit 2 onafhankelijke circuits met elk een eigen koelgroep.

Elk circuit beschikt over een eigen chocoladepomp, tempereercilinder, verwarming en koelgroep.  Vanuit het voorraadbakje pompt de chocoladepomp de chocolade door de tempereercilinder, waar deze getempereerd wordt tot de ingestelde temperatuur.  De regelingen van de temperatuur worden gestuurd d.m.v. een PLC-sturing, zodat een uiterst nauwkeurige regeling wordt bekomen. Daarna  komt de uitgang van de twee tempereercilinders in één mengcilinder die de chocolade mengt en op de juiste temperatuur brengt.  De watertemperatuur van deze mengcilinder kan apart ingesteld worden zodat men de juiste verwerkingstemperatuur bekomt.  De chocoladeuitgang met getempereerde  chocolade bevind zich bovenaan naast het voorraadbakje.  De temperaturen van de chocoladeleidingen en de mengcilinder zijn apart in te stellen. 

Dit watercircuit kan eveneens gebruikt worden voor het aansluiten van de chocoladeleidingen van de getempereerde chocolade naar de verbruiker toe.  De machine is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen.  De bediening gebeurt door een touch-screen scherm en bijhorende PLC van omron.

 


 

Belgian Chocolates Technology

Slachthuisstraat 30 bus 11

B-2300 Turnhout

Belgium

'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05

7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50

* bctnv@bctnv.be

; www.bctnv.be