Machines voor de chocoladeverwerking en voedingsindustrie                              Terug naar overzicht


TM80 met grilleband en koeltunnel

De tempereermachine TM80, is uitgerust met een voorraadbak van ± 80 kg chocolade. In deze bak wordt de chocolade verwarmd tot een temperatuur van ± 40°C. Onderaan de bak wordt de chocolade via een pomp door de tempereercilinder gepompt, gekoeld en gemengd. Hier wordt de ideale gebruikstemperatuur bereikt, welke zelf is in te stellen naargelang het soort chocolade dat men gebruikt. Van hieruit stroomt de getempereerde chocolade uit de uitvoerleiding, direct klaar voor gebruik.

                    De maximum afname bedraagt: ± 200 kg/h

                    De geïntegreerde heeft een rondpompcapaciteit van: ± 700 kg/h 

De constructie is volledig vervaardigd uit roestvrije materialen. De sturing van de machine gebeurt d.m.v. een PLC-sturing met bijhorende touch-screen voor een optimale gebruiksvriendelijkheid.

De TM80 is voorzien van een grilleband bestaande uit een opleggedeelte en een regelbaar onderbad. Over dit geheel word een plastieken kap voorzien met 2 regelbare bovenverwarmingen.

 

 

 

 Bandkoeltunnel met effectieve koellengte 10m

De bandkoeltunnel heeft een bandbreedte van 450mm en beschikt over een effectieve koellengte van 10m, een invoerlengte van ±1m en een uitvoerlengte van ±1.5m.  Wegens de uitzonderlijke constructie wordt een dubbelzijdige koeling verwezenlijkt, d.w.z. dat er een onder- en bovenkoeling aanwezig is in deze koeltunnel. 

De bovenkoeling is voorzien van een stralingskoeling, doordat de koude lucht niet rechtstreeks op het product komt.  De constructie wordt volledig vervaardigd uit roestvrij staal en op de tunnel komen geïsoleerde polyester-kappen. 

De koeltunnel heeft volgende specifieke eigenschappen:

-         bandbreedte: 400mm

-         type band: 1-laags

-         totale lengte: 12500mm

-         koellengte: 10000mm

-         lengte invoer: 1000mm

-         lengte uitvoer: 500mm

-         losmaakband: 1000mm

-         kappen: polyester, gelakt

-         elke kap kan omhoog worden gezet en kunne eventueel afgenomen worden

-         schraapmes geplaatst op de losmaakband om de band zuiver te houden

-         pneumatische bandsturing voor- en achteraan

-         vooraan overgang met overgangsmes

-         tussen band en losmaakband mesovergang

-         achteraan overgang met behulp van een rol diameter 80

-         aandrijving met behulp van een aandrijfrol ± diameter 300, bekleed met antislip materiaal

-         regelbare bandsnelheid met behulp van een frequentieregelaar

-         koeling met behulp van 1 verdamper 8kw aangesloten op de bestaande centrale koeling

-         temperatuurregeling met behulp van digitale thermostaat

-         het geheel word geparelstraald

 

 

Belgian Chocolates Technology

Slachthuisstraat 30 bus 11

B-2300 Turnhout

Belgium

'Tel: 0032(0)14 / 61 98 05

7Fax: 0032(0)14 / 61 04 50

* bctnv@bctnv.be

; www.bctnv.be